Thursday, June 13, 2013

Its smoothie bebeh


Assalamualaikum

Hi gojers


Semalam aku buat projek khas. Act dah dua kali aku buat dah. Sebab sedap and healthy.

Ok aku ni, memang kuat makan. Tapi pada masa yang sama aku suka mencuba makanan yang sihat/menarik/simple.

Kalau boleh dah umur-umur cenggini nak avoidlah unhealthy foodkan. Macam fast food tu kena kurangkan, makanan berminyak bagai tuh.

Syukur aku bukan peminat setia air gas. Bukan macam papa. Satu botol air gas besar tu sekejapan je boleh habis. So not healthy. Lepas tu insaf sebab berat naik walaupun dia control makan nasi.

Korang pun jangan ingat kalau tak makan pastu pulun air gas je sepanjang hari berat boleh turun.
Nom nom nom.

So, dari kita telan air tak sihat tu, jom buat smothie.





Pisang, epal, grapes, salad dan hirisan limau dan ais. Campur secawan susu rendah lemak. Kalau nak buat green smoothie campur la sayur hijau apapun banyak sikit. Pastu blend.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nampak tak sedap eh? Try dulu rasa sedap ke tak.
 
 
 
 
 
 
 

Sekali teguk je ni. Sedap. Rasa kenyang.
 
 
 
 
 
 
 
Kebaikan smoothies (fruits+vege):-
 
- Membantu menurunkan berat badan
- Make ur skin glow naturally (Tak payah beli supplement memahal)
 -Good for digestion



Ok aku memang ada masalah nak berry. Aku try smoothie kali pertama, terus lompat masuk jamban. Ahhhhh puas hati.

Kalau korang rasa tak tau nak dinner apa, takut gemok, takut termakan benda2 tak healthy cepat-cepat gi dapur buat smoothie.

Juga pada yang tak makan sayur. Ko blend je dengan buah terus minum. Memanglah rasa sayur tu kuatkan, tapi kalau dah campur buah rasa sangat sedap.

Ajak papa minum, haram dia nak. Jeling pun taknak.



Ok gojers,

bai.



XOXO


4 comments:

  1. waaaa, nampak sedappp je tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. perghh licin tu.. sedap eh? kalo kenyang sesuai la tuk yg berdiet kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. Mimie- Sedappp

    Deqla- Sedap rasanya...Sesuai sangat!

    ReplyDelete

^cinta saya^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...