Wednesday, December 12, 2012

Amira tak sihat

Assalamualaikum 

Fuuhh Fohhhh jap tiup sawang jap. Berselerak dah sawang kat blog ni. Amboi bermaharajalela ko ye.
 
Maaflah, lamo dah tak update diari ni. Mak bz sangatlah. Korang sihat ke semua? dah sarapan? dah lunch?
 
Kalau hujung-hujung tahun ni orang lain tak bz dah kerja opis tapi aku akan bz yelah sebab aku kan buat pentadbiran. Nak rekod, update cuti semua. Dah ler aku pakai sistem HRMIS asyik sangkut je, hari-hari buat aku hangin.
 
Dah la malas nak citer pasal kerja. Ni nak citer pasal Amira. Selasa lepas dia demam, pastu tetiba tumbuh bintik-bintik merah satu badan. Ingatkan chicken pox tapi takde pulak bijik tu ada air. Dia just bintik-bintik gatal-gatal camtu. Dua malam ni aku la tukang garu badan dia. Kejap-kejap Mamaaaa gatalllll garu la... Ha atas sikit, kanan sikit, tepi sikit... Adoi lenguh tangan mak ko ni.
 
Hari Rabu tu bawak pegi check kat hospital. Doctor kata ada virus dalam darah. Aku dah cuak dah. Then doctor explain benda tu normal kena kat kanak-kanak. Bintik-bintik merah tu nanti akan hilang, so takde benda yang serius. Ha ye la tu.
 
Selama dua minggu cuti sekolah ni amira duk umah Nekma dia kat gombak.  Nak main-main ngan Anje katanya. Takpelah aku tak risau sangat sebab papa akan kerap balik umah sebab nak makan kan.. Makan? ha makan. So dia boleh pantau mira kat sana. Sekali tu pagi rabu papa call kata kena bawak mira gi hospital takut kena denggi.. Tapi nasib doctor kata bukan denggi.


 Alahai layu je mata ko nak...



 
 
 

 Kecian dia
 
 
 
 
 
Check blood preasure bagai pastu timbang berat sebelum jumpa doctor
 
 
 
 
 
 
Alhamdulillah lepas makan ubat, sapu ubat gatal doctor bagi tu, badan mira dah kurang bintik2 merah tu. Demam pun dah kurang. Syukur..
 
 

Tuesday, November 27, 2012

Majlis anugerah Amira

Assalamualaikum
 
Sejak dua menjak ni bz memanjang kat opis, malam bz excersice so takde masa nak update blog. Alasan yang tak boleh diterima langsung.
 
Macam-macam hal sepanjang ketidak-update blog ni. Amira ada konsert, Amira n Adam demam, berat aku naik/turun, aku MC 2 hari sebab period pain (ni pun nak citer), dah seminggu tak tgk Adam Hawa (yang ni memang kecewa abis)
 
Banyak gambar-gambar yang aku update kat FB. Kat blog ni lemau sikit nak update. Yelah kalau kat blog nak kena bercerita ye dok? baru seronok.
 
 
 
Jom tengok gambar majlis anugerah amira.

Get ready nak hantar mira gi tadika dulu. Kat sana diorang ramai2 naik bus ngan teacher.
Adam kena hantar gombak mintak tolong ucu jaga.
 
 
 

 Kitorang follow bus skolah tu. First time mira naik bus.
 
 
 
 

Wajib. Aku angkut sekali anak2 buah aku.
 
















 Macam ratu jalan sambil pegang kain. Time ni nak amik hadiah periksa no 2 untuk penggal kedua. Penggal pertama aritu mira dapat no 1. Tu la banyak main.



With friends and teachers. Yang Tudung hitam tu la pengasas tadika.
 
 
 Papa
 
 
 
 
Mama
 
 
 



 
Diantara persembahan
 
 
 
video
 
Show mira
 
 
 
 
 Dah jom balik.



 
Proud of u.
 
 
 
 
 
Ok penat upload gambar. Papai.

Thursday, November 15, 2012

Jumaat

Assalamualaikum
 
 
Harini hari jumaat. Selamat tahun baru Maal Hijrah kengkawas. Semoga tahun baru ini kita sematkan semangat perpaduan dikalangan umat islam. Bukan berpecah belah! *emosi*
 
Kalau nak lantang bersuara pun, janganlah nak campurkan hadis Al-Quran dalam ucapan ko. Ko bukannya tengah bagi ceramah agama pun. Macam pandai sangat. *emosi lagi*
 
Ok sudah-sudah takmo emosi-emosi tak tentu fasal.
 
Malam tadi badan Amira pulak panas. Lepas adik, kakak pulak punya turn. Nasib anak ada 2 je. Kalau 6? Semput mak ko.
 
Harini patutnya Amira pergi sekolah sebab masih tengah practis persembahan untuk konsert ahad ni. Tapi disebabkan domam, tak dapatla nak gi sekolah. Baik pergi umah mertua kat gombak boleh memain ngan Anje. Kalau bab main demam pun tak ingat.
 
Semalam pegi kota damansara survey sekolah untuk amira buat konsert. Mati-matilah dalam kepala otak ni ingat Sek keb sek 9. Waa suka betul hati dapat jumpa sekolah tu semalam. So pagi ahad tu takdelah kelam kabut nak mencari lagi kan.
 
Ni pagi tadi saja nak recheck alamat sekolah tu. Rupanya SEK 6. Hmmm mampos. Kena cari balik.




Budak demam
 
 
 
 
 
Macam biasa, sebelum kuar lunch gi Cin Con Peng (kencing) dulu & camwhore dalam toilet.
 
 
 
 

 Alololo ko ingat manja buat muka mcmtu wahai orang belakang?


Yang aku perasan kalau tak make up, muka aku memang pucat. Mcm orang sakit eh?
 
 
 
 

 Ni kawan punya. Aku makan satu. Sodap. Sampai malam kang sendawa bau durian



 Choc Tart. Sedap. Choc nutella kot dia pakai.
 
 
 
 
 
Ni pun sodap.
 
 
 
Macamana la aku nak kurus kalau macamni. U tell me?
 
 
Takpe malam kang jumpa Jilian lagi.
 
 
*pengsan*
 
 
 
 
 
 

Jilian




Assalamualaikum

Baru lepas buat workout Jilian Michaels 30 Day Shred Level 1.

Baru 10 minit dah mintak nyawa.

Fuhhhh fuhhhhhh.... Penat. Tapi best!


XOXO

Tuesday, November 13, 2012

Titiwangsa


Cuti kerja cuti kerja. Heaven kan? Pastu bila duk rumah lama-lama boring, stress ngan perangai anak-anak. Bila dah stressed makan pun banyak. Bila makan banyak bila timbang, maki diri sendiri. Scaler pun kalau boleh bercakap memang dia hamun aku.


Lantas, aku ngan papa gi bawak budak-budak ke Titiwangsa. Boleh la beriadah sikit. Keluarkan peluh sikit.

 Si mira kemain posing senyum. Si Adam : Ada aku kesah??



Mak kena pose lebih
 
 
 


Hero demam
 
 
 
 
 
 Si Mata Sepet dan Si Suka Sengih
 
 
 
 

Apalah yang diborakkan tu.. 
 
 
 
 

Gemok
 
 

Dahla gemok lagi makan roti eskrim. Dasar.
 
 
Orang lain gi Titiwangsa membasahkan badan dengan peluh. Syok je aku tengok diorang berlari. Aku ni ntah bila nak start balik. Semalam ada pasang CD buat senam aerobik sensorang dalam bilik. Gila ko baru 15 minit banyak peluh jantan keluar. Tapi puas hati la. Pastu terus suruh papa masak megi kari sebab lapar.
 
 
 
Sia-sia je aku melompat tadi.
 
 
 
 
:)
 
 

Saturday, November 10, 2012

Skinny jeans

Assalamualaikum.
 
Sorry.. Macamana boleh tersalah hari pulak semalam. Harinila hari ahad. (ko kenapa rina?)
 
Patutla pagi tadi aku rasa cam nak pegi keje. Eh tetiba terpikir, harini ahad la, ko nak gi keje buat apa? Nampak sangatkan komitmen padu pada tugas.
 
Aku baru balik dari OU. Bawak amira jenjalan. Adam demam. Kesian mamat tu. Duk umah dendiam ngan papa. Mama nak ronggeng ngan kakak.
 
Pukul 11.15 dah kuar rumah. Kalau lambat sikit gi OU tu alamat berjanggutla cari parking.
 
Sesampai sana, alhamdulillah parking banyak lagi. Misi aku nak cari present untuk mencari present birthday untuk wan amira. Tak tau la aku nak beli apa. Pusing-pusing mau sepuluh kali dalam tu. Last-last singgah VS belila misk. Harga pun berpatutan. RM53 je kan?
 
Tadi kuar pakai skinny jeans. Jangan ingat perempuan tua cam aku takleh pakai skinny jeans berkaler. Papa cakap macam suar ahso. Eleh jeles la tu takleh pakai.
 


Wallawwehhh
 
 
 

Tektik ambik gambar nampak kurus tu penting ye kawan-kawan
 
 
 
 

Ecececeh
 
 
 
Tak pernah ler selama hidup aku ni pakai suar kaler2 melainkan jeans biasa tu. Rasa muda 10 tahun. *Puiii*
 
 
 
 
 
Budak kena paksa pegang barang :P
 
 
 
Oklah nak suap hero makan.
 
Bye.
 
 

Just say hi

 
Hi!
 
Harini hari Ahad. Niat murni di hati memang nak update blog. Tapi anak-anak ni asyik nak bersangkut jela ngan aku. Nanti sonang-sonang den update.
 
 
amira ---- ok yang ni mira yang taip dia sebok nak taip masa aku tengah update nih. Pfffftttttt~
 
See u later.

Thursday, November 1, 2012

Makan cili..


Makan lagi. Ni gambar lunch bulan lepas rasanya. Sekarang ni aku serius diet. Tak makan heavy sangat. Eh?
 

Layan je la gambar. Pictures will tell u the story. Amboi.



 Muka tuan tanah bagi x large sikit










 Eksyen je pakai gerpu ngan sudu. Pas amik gambar campak, terus genggam burger. Genggam ok..








Tak abis bawak balik.
 
 
 
 
Ok dah pukul 2 jom cargas balik opis. Kang lambat bos menyinga. Sebelum tu tgk gambar duta OU jap kat bawah.
 
 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 




Ok. Gi buat keje.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...