Monday, January 28, 2013

Melaka here we come!

Assalamualaikum.
 
Harini dah start keje. Memang betul rasa malas nak bangun gi kerja. Nasib baju dah siap gosok malam tadi bila bangun tu rasa tanggungjawabla nak pegi keje. *pui*
 
Korang cuti gi jalan mana?  Mana yang duk area batu caves tu makan hati tak? Mesti jem walau jalan depan rumahkan?
 
Kawan-kawan diet masih maintain ke tak? harap-harap jangan kelaut macam aku. *tarikrambut*
 
 
Ok cut story short, nak citer ni cuti lama haritu bawak MIL n FIL gi jalan Melaka. Kesian kat mami aku, penat menjaga adam bila aku kerja. Sejak lahir sampailah umur adam dah 2 tahun lebih ni. Aku terfikirlah nak meraikan mami ngan abah sebagai ucapan terima kasih sebab menjaga adam. Walaupun tak ternilai kasih sayang yang diorang berikan, tapi aku harap mami ngan abah enjoy sepanjang percutian haritu.
 
 
 
 
 Riang



 Dah sampai melaka, adalah dekat 1 jam berpusing-pusing mencari hotel. Patutnya letaklah signboard hotel ke apa. Dengan sesak jem lagi, dengan cuaca terik lagi. Kepala aku boleh jadi sakit haritu. Pening.
 
 


 
 

 Haha... kelakar aku tengok gambar ni. Macam tin sardin kan?? Kesian. Pas ni papa silalah beli keto besar sikit.


Ni ada cruise. *Lah sangat*
 
 

 Amira duk sebelah atok.
 
 
 
 
 Mami ngan Abah. Love u..
 
 
 
 
Love
 
 
 
 
 Gambar aku amik semua blur bila atas boat ni. Tension aku.



 Blur
 
 
 
 


 Masa ni kepala aku berdenyut rasa nak pecah. Sakit kepala. Dari siang tu memang kena panas tangkap kepala. Aku ni mana boleh kena panas cuaca panas. Nasib aku tak tumbang.



 Teman mira ngan anje kat toilet.



Baru bangun tido
 
 
 
 
 Noti
 
 
 
 
 



 Duk hotel makan roti canai. Ko ado?



Papa tengah keringkan baju swimming mira
 
 


Kasut yang adam pakai tu, saiz 25. Beli kat The Stor depan hotel. Mula-mula beli size 22. Memang menjerit-jeritlah budak tu sebab ketat. Dapat tukar size 25 oklah boleh masuk kaki.
 
 
 
 

 Buah hati mama
 
 
 
 
 
 Tengok adam. Pandai jelir lidah. Mama potong nak??
 
 
 
 

Panas terik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ni je satu gambar aku ngan papa yang menjadi. :P


InsyaAllah kalau ada rezeki dan duit lebih nak datang lagi kat sini. Bagi aku biasa je kat sini. Takde yang menarik. Cuma banyak tempat bersejarah. Dan bangunan lama yang klasik. Alhamdulillah anak-anak pun tak banyak meragam. Dah besar kot diorang ni kan....



Ok Papai


 
 
 
 


2 comments:

  1. Bestnye holiday dgn family kan..

    ReplyDelete
  2. fuhhh... meriahnye... cuti2 malaysia bersama family.. Quality time with fams.. :)

    ReplyDelete

^cinta saya^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...